Begrijp de geschiedenis. Ervaar verzoening. Transformeer je toekomst.

Veel mensen dwalen door eindeloze woestijnen zonder enige zichtbare verandering in hun leven. Ze hebben emotionele beroeringen, diffuse angsten, blokkades, angst voor relaties en een innerlijke gevoelloosheid geaccepteerd zonder de oorzaak ervan te kennen en zonder de bevrijdende kracht van het kruis ten diepste te kennen.

De Duitse predikant, theoloog en activist Jobst Bittner geeft onderwijs in het licht van de ervaringen uit de Duitse geschiedenis. Hitler en de Holocaust veroorzaakten geestelijke duisternis in Duitsland en bedekten hele generaties met een sluier van stilte.

Tegenwoordig is Duitsland gezegend en het land van ‘onverdiende genade’. Als het doorbreken van de sluier van stilte mogelijk was in Duitsland, hoeveel te meer dan ook in jouw leven, gezin en land?

Al meer dan 10 jaar delen Jobst en zijn team hun ervaringen met duizenden deelnemers aan talloze Breaking the Veil of Silence-seminars. Samen met theologen, psychotherapeuten en ervaren begeleiders hebben ze veel lezingen gegeven die voor velen de sleutel tot doorbraak zijn geworden.

De boodschap is gebaseerd op het boek van Jobst Bittner genaamd “Breaking the Veil of Silence”. Deze jarenlange bestseller is inmiddels beschikbaar in elf talen: Engels, Duits, Russisch, Pools, Frans, Fins, Hongaars, Bulgaars, Portugees, Lets, Litouws. Andere talen zullen volgen.


Breaking the Veil of Silence: Een seminar voor elke natie

“In mijn familie waren prestaties het enige wat er toe deed. Ik kende geen liefde, tijd doorbrengen of gevoelens tonen. Vanaf het moment dat ik een klein meisje was, trok ik me terug in mijn schulp en wilde ik niet echt leven. Ik heb mezelf vaak afgevraagd waarom het zo moeilijk voor mij was om mijn identiteit in Jezus te aanvaarden. Vandaag, na het Breaking the Veil of Silence Seminar, heb ik het gevoel alsof ik net ontwaakt ben uit een coma.”
Katharina S.

In het Breaking the Veil of Silence Seminar komen deelnemers tot de kern van de symptomen van sluier van stilte en ervaren ze persoonlijk herstel en persoonlijke opwekking. Naast diepgaande input met bijbels onderwijs en wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, historisch en cultureel onderzoek, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan gespreksgroepen en persoonlijk gebed te ontvangen.

Jobst Bittner en zijn team hebben het onderwijs van Breaking the Veil of Silence aangepast aan een niet-Duitse setting. Elke natie heeft zijn eigen geschiedenis en toch gelden de sleutels tot het doorbreken van de Sluier van Stilte voor elke nationale achtergrond.

Onderwerpen

 • Gods perspectief op de naties
 • Wat is de sluier van stilte?
 • Welke impact heeft de geschiedenis van mijn land op mijn leven?
 • Kenmerken van erfelijk trauma
 • Stappen om de sluier van stilte te doorbreken

Veelgestelde vragen

 • Er zal geen kinderopvang zijn.

 • De locatie is bereikbaar via het openbaar vervoer. Vanaf Treinstation Schiedam Centrum neem je de metro naar Spijkenisse Centrum. Vanaf Spijkenisse Centrum kan je de bus nemen richting Halfweg tot halte Anjerplein.

  Je kan ook parkeren in de buurt rondom de locatie.

  Het adres van de locatie is: Michaelkerk, Anjerplein 1, 3202 GE Spijkenisse

 • De sessies zullen Nederlands of Duits gesproken zijn. De Duits gesproken sessies zullen naar het Nederlands vertaald worden.

 • Gedurende de dag verzorgen wij graag drinken en bijbehorend lekkers. De locatie ligt op loopafstand tegenover een winkelcentrum met een o.a. Albert Heijn en eetgelegenheden waar je terechtkan voor je lunch en diner pauze.

Registreer je hier

  This form uses Akismet to reduce spam. Learn how your data is processed.